Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 11:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minska-anstalldas-inflytande-over-rektorstillsattningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minska anställdas inflytande över rektorstillsättningar”

På grund av systemets vaghet riskerar högskolor och universitet att fatta felaktiga beslut om nya chefer och spetsforskare. Varje gång det sker åderlåts svensk forskning och devalveras svensk högre utbildning, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Högskolans ledarskapsproblem. Sveriges universitet och högskolor lider av ett ledarskapsproblem. Det har påverkat verksamheten negativt långt innan den så kallade Macchiariniskandalen. En slutsats i vår nya rapport är att sättet att tillsätta rektorer måste ändras, skriver Näringslivets forskningsberedning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.