Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 15:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minska-detaljstyrningen-i-statsbidragen-till-skolan/

DN Debatt

DN Debatt. ”Minska detaljstyrningen i statsbidragen till skolan”

En stor del av de riktade statsbidrag till framför allt kommunerna skapar ofta fler problem än de löser. Skattebetalarnas pengar läggs på administration i stället för på investeringar och utveckling, skriver Anders W Jonsson (C).
En stor del av de riktade statsbidrag till framför allt kommunerna skapar ofta fler problem än de löser. Skattebetalarnas pengar läggs på administration i stället för på investeringar och utveckling, skriver Anders W Jonsson (C). Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 30/1. Demografiska förändringar, sämre ekonomisk utveckling och stigande förväntningar innebär stora utmaningar för kommuner och regioner. Staten kan ta underlätta genom att minska sin detaljstyrning. Vi ser exempelvis en möjlighet att omvandla minst hälften av de riktade statsbidragen inom skolan till generella statsbidrag, skriver Anders W Jonsson (C).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in