Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minska-detaljstyrningen-i-statsbidragen-till-skolan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minska detaljstyrningen i statsbidragen till skolan”

En stor del av de riktade statsbidrag till framför allt kommunerna skapar ofta fler problem än de löser. Skattebetalarnas pengar läggs på administration i stället för på investeringar och utveckling, skriver Anders W Jonsson (C).
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 30/1. Demografiska förändringar, sämre ekonomisk utveckling och stigande förväntningar innebär stora utmaningar för kommuner och regioner. Staten kan ta underlätta genom att minska sin detaljstyrning. Vi ser exempelvis en möjlighet att omvandla minst hälften av de riktade statsbidragen inom skolan till generella statsbidrag, skriver Anders W Jonsson (C).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.