Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-04 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minska-sjukpenningen-for-att-oka-drivkraften-att-arbeta/

DN Debatt

DN Debatt. ”Minska sjukpenningen för att öka drivkraften att arbeta”

Samhällets insatser behöver bättre anpassas till det som i dag är de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro. Antalet startade sjukfall med psykiatriska diagnoser ökar kraftigt och är sedan 2014 den vanligaste sjukskrivningsorsaken, skriver Johan Forssell.
Samhällets insatser behöver bättre anpassas till det som i dag är de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro. Antalet startade sjukfall med psykiatriska diagnoser ökar kraftigt och är sedan 2014 den vanligaste sjukskrivningsorsaken, skriver Johan Forssell. Foto: TT

Reformera sjukförsäkringen. Sjukfrånvaron i Sverige växer snabbt och kostnaderna tränger undan viktiga satsningar på skola och välfärd. Samtidigt är vi dåliga på att hjälpa folk tillbaka i arbete. Och sjukfall med psykiatriska diagnoser ökar kraftigt. Vi föreslår nu ett brett reformpaket, skriver Johan Forssell (M), talesperson i sjukförsäkringsfrågor.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in