Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minska-sjukpenningen-for-att-oka-drivkraften-att-arbeta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minska sjukpenningen för att öka drivkraften att arbeta”

Samhällets insatser behöver bättre anpassas till det som i dag är de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro. Antalet startade sjukfall med psykiatriska diagnoser ökar kraftigt och är sedan 2014 den vanligaste sjukskrivningsorsaken, skriver Johan Forssell.
Samhällets insatser behöver bättre anpassas till det som i dag är de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro. Antalet startade sjukfall med psykiatriska diagnoser ökar kraftigt och är sedan 2014 den vanligaste sjukskrivningsorsaken, skriver Johan Forssell. Foto: TT

Reformera sjukförsäkringen. Sjukfrånvaron i Sverige växer snabbt och kostnaderna tränger undan viktiga satsningar på skola och välfärd. Samtidigt är vi dåliga på att hjälpa folk tillbaka i arbete. Och sjukfall med psykiatriska diagnoser ökar kraftigt. Vi föreslår nu ett brett reformpaket, skriver Johan Forssell (M), talesperson i sjukförsäkringsfrågor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.