Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 13:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minskad-befolkning-kravs-for-att-motverka-pandemier/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minskad befolkning krävs för att motverka pandemier”

Områden med hög risk för smittspridning finns i fattiga länder med snabb folk­ökning, särskilt i Afrika söder om Sahara och delar av Asien, skriver artikel­författarna.
Områden med hög risk för smittspridning finns i fattiga länder med snabb folk­ökning, särskilt i Afrika söder om Sahara och delar av Asien, skriver artikel­författarna. Foto: Altaf Qadri/AP

DN DEBATT 17/7.

Fyra debattörer: Coronapandemins framfart har förskräckt en hel värld, men smittsamma sjukdomar kommer att bli allt vanligare. En orsak är industriländernas konsumtion och naturexploatering. Dessutom skapar en växande global befolkning fördelar för smittämnen, patogener. Fattiga länder riskerar att drabbas värst.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.