Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 10:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minskad-befolkning-kravs-for-att-motverka-pandemier/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minskad befolkning krävs för att motverka pandemier”

Områden med hög risk för smittspridning finns i fattiga länder med snabb folk­ökning, särskilt i Afrika söder om Sahara och delar av Asien, skriver artikel­författarna.
Foto: Altaf Qadri/AP

DN DEBATT 17/7.

Fyra debattörer: Coronapandemins framfart har förskräckt en hel värld, men smittsamma sjukdomar kommer att bli allt vanligare. En orsak är industriländernas konsumtion och naturexploatering. Dessutom skapar en växande global befolkning fördelar för smittämnen, patogener. Fattiga länder riskerar att drabbas värst.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.