Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 15:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minskade-asylkostnader-ger-utrymme-for-hogre-bistand/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minskade asylkostnader ger utrymme för högre bistånd”

Över fyra miljoner människor befinner sig på flykt utanför landets gränser och över tre miljoner barn i Syrien går inte i skolan, skriver artikelförfattarna. Bilden som togs i måndags visar syrier på flykt norr om Aleppo.
Foto: NAZEER AL-KHATIB/TT

Ökande humanitära behov. Regeringen kommer i höständringsbudgeten att föreslå att 6,4 miljarder kronor återförs till biståndet i år. Detta innebär att neddragningar på 3,9 miljarder som gjordes i vårbudgeten för 2016 kan återställas samtidigt som stödet till viktiga poster kan höjas, skriver Isabella Lövin (MP) och Magdalena Andersson (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.