Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-17 23:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minskning-av-regeringens-makt-kan-losa-det-lasta-laget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minskning av regeringens makt kan lösa det låsta läget”

Det blir lättare för den som går segrande ur striden att koncentrera sig på att regera landet. Det gäller oavsett om nästa statsminister heter Stefan Löfven eller Ulf Kristersson, eller något annat, skriver artikelförfattarna.
Det blir lättare för den som går segrande ur striden att koncentrera sig på att regera landet. Det gäller oavsett om nästa statsminister heter Stefan Löfven eller Ulf Kristersson, eller något annat, skriver artikelförfattarna. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 15/9. Regeringen i Sverige har för mycket makt jämfört med riksdagen och det bidrar till de låsningar vi ser i regeringsfrågan. Med ett större inflytande för riksdagen, och därmed för oppositionen, minskar betydelsen av att vinna regeringsmakten. Den politiska striden bör i stället handla om ­sakfrågor, skriver fem forskare i statsvetenskap.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in