Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 03:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minskning-av-regeringens-makt-kan-losa-det-lasta-laget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minskning av regeringens makt kan lösa det låsta läget”

Det blir lättare för den som går segrande ur striden att koncentrera sig på att regera landet. Det gäller oavsett om nästa statsminister heter Stefan Löfven eller Ulf Kristersson, eller något annat, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 15/9. Regeringen i Sverige har för mycket makt jämfört med riksdagen och det bidrar till de låsningar vi ser i regeringsfrågan. Med ett större inflytande för riksdagen, och därmed för oppositionen, minskar betydelsen av att vinna regeringsmakten. Den politiska striden bör i stället handla om ­sakfrågor, skriver fem forskare i statsvetenskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.