Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 05:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/misslyckad-symbolhandling-att-slacka-julbelysningen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Misslyckad symbolhandling att släcka julbelysningen”

Handels- och besöksnäringen försöker återhämta sig efter pandemin, men riskerar ytterligare ett bakslag om städerna släcker ner, skriver artikelförfattaren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen

DN DEBATT 30/10.

I städer runt om i landet överväger man att släcka ljusen till jul, med hänvisning till energikrisen. Men väl avvägd dekorativ belysning drar försvinnande lite ström. Bättre att fokusera på det som gör faktisk skillnad i stället för att skicka handelsnäringen, trygghetskänslan och det psykiska välmåendet ner i mörkret, skriver Björn Bergman, Svenska stadskärnor.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.