Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 13:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/misstag-av-hallengren-att-inte-utreda-avkriminalisering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Misstag av Hallengren att inte utreda avkriminalisering”

Dagen efter socialutskottets beslut att utreda den svenska narkotikapolitiken fastslog socialminister Lena Hallengren (S) att avkriminalisering av eget bruk inte ska omfattas av den kommande utredningen. Det är ett allvarligt misstag, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 22/2.

Svensk förening för beroendemedicin: vi kräver att denna viktiga del av narkotikapolitiken utreds.

Socialutskottet har enhälligt beslutat att narkotikapolitiken ska utredas. Men när Lena Hallengren (S) slår fast att avkriminalisering av eget bruk inte ska ingå gör hon ett allvarligt misstag. Vi menar också att utredningen ska få vägleda framtida ställningstaganden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.