Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 15:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/misstankta-ungdomsranare-som-hotar-bor-fa-fotboja/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Misstänkta ungdomsrånare som hotar bör få fotboja”

Fotbojan bör förenas med ett generellt kontaktförbud för parterna så länge som en rättsprocess kring våldsbrott pågår, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 17/4. I Stockholm har rånen mot barn och unga blivit dubbelt så många under vintern. En mycket farlig trend är att unga av rädsla för att utsättas för mer våld inte vill medverka i polisens utredning av brottet. Det sätter rättssamhället ur spel. Därför krävs nu politisk handlingskraft, skriver Lotta Edholm (L), Jan Jönsson (L) och Johan Pehrson (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.