Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 07:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/misstron-mot-kina-i-sverige-okar-och-ar-storst-i-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Misstron mot Kina i Sverige ökar och är störst i Europa”

Att svenskars negativa åsikter sticker ut har troligtvis mycket att göra med de diplomatiska spänningarna mellan länderna. I centrum står behandlingen av den svenska medborgaren Gui Minhai som varit frihetsberövad av kinesiska myndigheter under fem års tid, skriver artikelförfattarna. Bilden från en stödmanifestation 2018.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 25/11.

Björn Jerdén och Tim Rühlig, Utrikespolitiska institutet: Två tredjedelar av svenskarna har en negativ attityd till Kina.

Synen på Kina är i dag sämre i Sverige än i något annat europeiskt land. Dock har svenskar en positiv syn på kineser som lever, studerar och turistar i landet. Det framkommer i den rapport som Utrikespolitiska institutet publicerar i dag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.