Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-26 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/misstron-mot-kina-i-sverige-okar-och-ar-storst-i-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Misstron mot Kina i Sverige ökar och är störst i Europa”

Att svenskars negativa åsikter sticker ut har troligtvis mycket att göra med de diplomatiska spänningarna mellan länderna. I centrum står behandlingen av den svenska medborgaren Gui Minhai som varit frihetsberövad av kinesiska myndigheter under fem års tid, skriver artikelförfattarna. Bilden från en stödmanifestation 2018.
Att svenskars negativa åsikter sticker ut har troligtvis mycket att göra med de diplomatiska spänningarna mellan länderna. I centrum står behandlingen av den svenska medborgaren Gui Minhai som varit frihetsberövad av kinesiska myndigheter under fem års tid, skriver artikelförfattarna. Bilden från en stödmanifestation 2018. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 25/11.

Björn Jerdén och Tim Rühlig, Utrikespolitiska institutet: Två tredjedelar av svenskarna har en negativ attityd till Kina.

Synen på Kina är i dag sämre i Sverige än i något annat europeiskt land. Dock har svenskar en positiv syn på kineser som lever, studerar och turistar i landet. Det framkommer i den rapport som Utrikespolitiska institutet publicerar i dag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in