Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/missvisande-om-elbilen/

DN DEBATT

DN Debatt. "Missvisande om elbilen"

Dag Noréus och Johan Lindström skriver på DN Debatt (9/11) om att den rena elbilen är ett mycket sämre val än hybridbilen och ger elbilen ett oförtjänt dåligt rykte. Inlägget innehåller dock ett flertal vinklingar och missvisande påståenden, vilka bör få klargöras. Debattartikeln blandar i en salig röra höga kostnader, kvalitet, sällsynta material, marginalel, företag som gått i konkurs och felaktig användning av batterier. Vidare vinklas artikeln att olika batterier sitter i elbilar och hybridbilar och att elbilar inte återvinner bromsenergin, skriver Harry Frank och Andy Rietchel.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.