Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 04:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/moderaterna-planerar-for-ett-systemskifte-efter-valet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Moderaterna planerar för ett systemskifte efter valet”

I stället för att satsa på en bra skola, vård och omsorg vill Moderaterna prioritera möjligheter för riskkapitalister att göra stora vinster på vår gemensamma välfärd, skriver Karl-Petter Thorwaldsson.
I stället för att satsa på en bra skola, vård och omsorg vill Moderaterna prioritera möjligheter för riskkapitalister att göra stora vinster på vår gemensamma välfärd, skriver Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Tomas Ohlsson

DN DEBATT 31/5. Inför valet driver Moderaterna i tio steg förändringar som om de genomfördes skulle innebära ett systemskifte i nyliberal riktning med otryggare jobb, sänkta löner och en nedmontering av den aktiva arbetsmarknadspolitiken. Risken för ett systemskifte borde rimligen vara en av valets huvudfrågor, skriver LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.