Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 09:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/modernisera-skattesystemet-i-en-bred-overenskommelse/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Modernisera skattesystemet i en bred överenskommelse”

Vi har skilda fördelningspolitiska ambitioner men vi vill visa att det är möjligt att komma överens om möjliga exempel på skattesatser utifrån våra föreslagna principer, skriver Philip Botström (SSU) och Joar Forssell (LUF).
Foto: SSU/LUF

Det är ohållbart att fortsätta med skurar av enstaka korrigeringar av skattesatser och avdrag för att möta dagens samhällsproblem. På sikt riskerar det att urholka skattesystemets legitimitet. Vi behöver anpassa skattesystemet till samhällsförändringarna som skett ­sedan omläggningen 1990–1991, skriver Philip Botström, SSU och Joar Forssell, LUF.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.