Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 22:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/motprestation-ska-kravas-for-att-fa-forsorjningsstod/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Motprestation ska krävas för att få försörjningsstöd”

De arbetslösa är i dag i huvudsak människor som över huvud taget inte lyckas etablera sig på arbetsmarknaden. Finanspolitiska rådet visar att bland dem med låg utbildning är endast en tredjedel mellan 15-74 år sysselsatta, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Förslag i dag. Det bör vara obligatoriskt för kommuner att kräva motprestation av den som får försörjningsstöd. Människor ska förhindras vara passiva och sysslolösa. Vi vill också minska marginaleffekten för den som arbetar deltid eller tar extrajobb så att detta lönar sig bättre, skriver Jan Björklund (L) och Mats Persson (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.