Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 15:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/mp-och-v-bromsar-utvecklingen-av-miljovanlig-teknik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”MP och V bromsar utvecklingen av miljövänlig teknik”

Motståndet mot genmodifierade grödor är starkt på många håll i Europa. Här protester i Tyskland mot företaget Monsantos genmodifierade majs.
Foto: AFP

Motståndet mot genmodifierade grödor framställs som en strid mot hälsorisker och miljöförstöring och små bönder mot multinationella företag. Men de som tjänar mest på GM-förbudet är ekobönder och tillverkare av bekämpningsmedel. Odling av GM-grödor skulle undantagslöst minska behovet av kemikalier. Ändå gör MP och V vad de kan för att blockera utvecklingen av denna miljövänliga teknik, skriver biologiprofessor Stefan Jansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.