Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 19:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/mp-och-v-bromsar-utvecklingen-av-miljovanlig-teknik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”MP och V bromsar utvecklingen av miljövänlig teknik”

Motståndet mot genmodifierade grödor är starkt på många håll i Europa. Här protester i Tyskland mot företaget Monsantos genmodifierade majs.
Motståndet mot genmodifierade grödor är starkt på många håll i Europa. Här protester i Tyskland mot företaget Monsantos genmodifierade majs. Foto: AFP

Motståndet mot genmodifierade grödor framställs som en strid mot hälsorisker och miljöförstöring och små bönder mot multinationella företag. Men de som tjänar mest på GM-förbudet är ekobönder och tillverkare av bekämpningsmedel. Odling av GM-grödor skulle undantagslöst minska behovet av kemikalier. Ändå gör MP och V vad de kan för att blockera utvecklingen av denna miljövänliga teknik, skriver biologiprofessor Stefan Jansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.