Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 14:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/mp-vill-nu-ha-kraftfullare-atgarder-mot-hedersnormer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”MP vill nu ha kraftfullare åtgärder mot hedersnormer”

Fadime berövades livet, men hedersvåldet lever kvar. Enligt vissa uppskattningar lever mer än 100 000 ungdomar i Sverige under ett hedersförtryck, med begränsningar i alltifrån val av klädsel och yrkesval till utsatthet för könsstympning, tvångsgifte och ytterst hedersmord, skriver artikelförfattarna.
Foto: Peter Hoelstad

DN DEBATT 21/1. Inom ramen för januariavtalet ingår ett omfattande åtgärdspaket för att komma åt hedersförtrycket. Vi i Miljöpartiet vill nu gå vidare med kraftfullare åtgärder för att bekämpa hedersnormer, för ökad sysselsättning bland kvinnor i hederskontext och för globala initiativ i frågan, skriver Per Bolund (MP) och Åsa Lindhagen (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.