Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 19:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/mp-vill-nu-ha-kraftfullare-atgarder-mot-hedersnormer/

DN Debatt

DN Debatt. ”MP vill nu ha kraftfullare åtgärder mot hedersnormer”

Fadime berövades livet, men hedersvåldet lever kvar. Enligt vissa uppskattningar lever mer än 100 000 ungdomar i Sverige under ett hedersförtryck, med begränsningar i alltifrån val av klädsel och yrkesval till utsatthet för könsstympning, tvångsgifte och ytterst hedersmord, skriver artikelförfattarna.
Fadime berövades livet, men hedersvåldet lever kvar. Enligt vissa uppskattningar lever mer än 100 000 ungdomar i Sverige under ett hedersförtryck, med begränsningar i alltifrån val av klädsel och yrkesval till utsatthet för könsstympning, tvångsgifte och ytterst hedersmord, skriver artikelförfattarna. Foto: Peter Hoelstad

DN DEBATT 21/1. Inom ramen för januariavtalet ingår ett omfattande åtgärdspaket för att komma åt hedersförtrycket. Vi i Miljöpartiet vill nu gå vidare med kraftfullare åtgärder för att bekämpa hedersnormer, för ökad sysselsättning bland kvinnor i hederskontext och för globala initiativ i frågan, skriver Per Bolund (MP) och Åsa Lindhagen (MP).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in