Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 07:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/myndigheters-infosakerhet-ar-inte-tillrackligt-bra/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Myndigheters infosäkerhet är inte tillräckligt bra”

Ett tydligt exempel på konsekvenserna av bristande informationssäkerhet var när problemen med Luftfartsverkets radarsystem förra veckan helt stoppade flygtrafiken på flera svenska flygplatser, skriver artikelförfattarna.
Foto: Johan Nilsson TT

Ny granskning. Arbetet med informationssäkerhet når inte upp till en godtagbar nivå på statliga myndigheter som hanterar skyddsvärd information. Det bristande arbetet kan få allvarliga konsekvenser. Därför måste regeringen ställa tydliga krav på informationssäkerhetsarbetet. Det skriver tre företrädare för Riksrevisionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.