Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 04:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/myt-om-jobbpolarisering-goder-vaxande-populism/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Myt om jobbpolarisering ­göder växande populism”

De som övertygats av polariserings­tesen tycks se framför sig hur kontoristen med en suck packar ihop sin bokföring och lämnar skrivbordet för att ta hand om den smutsiga disken. Men så ser verkligheten inte ut, skriver artikelförfattarna.
Foto: HUGO NABO / DN / TT

DN DEBATT 13/5. Det har blivit en etablerad sanning att de medelkvalificerade jobben minskar, medan de lägst och högst kvalificerade jobben ökar – att vi är på väg mot en jobbpolarisering. Men vi kan i en ny rapport visa att det inte stämmer att mitten av jobbfördelningen urholkats. Felsynen kan få allvarliga konsekvenser, skriver German Bender och Michael Tåhlin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.