Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 16:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/myten-om-den-starke-putin-har-krackelerat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Myten om den starke Putin har krackelerat”

Kejsaren är naken. Ryssland styrs i dag de facto av ett konglomerat av företrädare för eliter vars enda verkliga intresse är att berika sig själva och den egna gruppen. Ur detta perspektiv är Ryssland en mycket svag stat och myten om machomannen har krackelerat. Om Putin avser att återvinna respekt som en ”stark man” under sin tredje presidentperiod, som inleds den 7 maj, krävs det betydande våld och repression. Allt pekar därför på att utvecklingen i Ryssland framöver blir skakig, skriver Stefan Hedlund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.