Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 02:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nar-doden-ovantat-slar-till-maste-de-sorjande-fa-hjalp/

DN DEBATT

DN Debatt. ”När döden oväntat slår till måste de sörjande få hjälp”

Änka skriver om sorgen: Sjukhusen saknar resurser att ta hand om sörjande i kris när en närstående plötsligt har dött. På ett ögonblick var vårt gemensamma liv slut. Jag åkte i väg från sjukhuset med min mans kläder i en påse, till ett tyst och tomt hem där middagsdisken stod kvar. En plötslig död leder till förtvivlan och lidande. Samtidigt är stödet till efterlevande i svår sorg obefintligt. Det handlar om ett systemfel. Det är dags att synliggöra sorgen som ett naturligt men allvarligt kristillstånd. Med bland annat resurscentra för sorg på sjukhus och sorgepenning för en smidig återkomst till vardagen kan de sörjande få hjälp att hitta tillbaka till livet, skriver Cina Blidmo.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.