Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/naringslivet-maste-driva-gymnasiets-yrkesprogram/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Näringslivet måste driva gymnasiets yrkesprogram”

De gymnasiala yrkesutbildningarna måste bli riktigt attraktiva för att locka en större andel ur varje årskull. Detta för att studiefördelningen bättre ska motsvara arbetsmarknadens behov, skriver artikelförfattarna.
De gymnasiala yrkesutbildningarna måste bli riktigt attraktiva för att locka en större andel ur varje årskull. Detta för att studiefördelningen bättre ska motsvara arbetsmarknadens behov, skriver artikelförfattarna. Foto: Berit Roald/TT

DN DEBATT 1/2. Näringslivet måste bli mer direkt involverat i de gymnasiala yrkesprogrammen och i högre utsträckning än i dag vara med och både ut­forma och driva dessa program. Det är ett av våra förslag för en reformerad gymnasie­skola där vi haft företagens kompetensförsörjning och Sveriges välståndsutveckling som utgångspunkt, skriver Gymnasiekommissionen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in