Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 10:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nasta-ars-bistandsbudget-blir-den-storsta-nagonsin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nästa års biståndsbudget blir den största någonsin”

Dagligen har vi kunnat följa orkanerna Harvey och Irmas framfarter. Inte lika intensivt bevakat är de extrema regnväder som Sierra Leone drabbades av nyligen. Över 1 000 människor befaras ha dött då de begravts i ett jordskred vållat av de häftiga regnen, skriver Isabella Lövin.
Dagligen har vi kunnat följa orkanerna Harvey och Irmas framfarter. Inte lika intensivt bevakat är de extrema regnväder som Sierra Leone drabbades av nyligen. Över 1 000 människor befaras ha dött då de begravts i ett jordskred vållat av de häftiga regnen, skriver Isabella Lövin. Foto: Manika Kamara TT

Biståndsramen tillförs ytterligare 500 miljoner kronor för att öka biståndets andel av bruttonationalinkomsten till 1 procent. Samtidigt beräknas de avräkningsbara kostnaderna för asylmottagande minska från 8,1 miljarder kronor till 2,8 miljarder kronor. Det är den lägsta andelen av biståndsramen på tio år, skriver Isabella Lövin (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.