Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-17 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nasta-ars-bistandsbudget-blir-den-storsta-nagonsin/

DN Debatt

DN Debatt. ”Nästa års biståndsbudget blir den största någonsin”

Dagligen har vi kunnat följa orkanerna Harvey och Irmas framfarter. Inte lika intensivt bevakat är de extrema regnväder som Sierra Leone drabbades av nyligen. Över 1 000 människor befaras ha dött då de begravts i ett jordskred vållat av de häftiga regnen, skriver Isabella Lövin.
Dagligen har vi kunnat följa orkanerna Harvey och Irmas framfarter. Inte lika intensivt bevakat är de extrema regnväder som Sierra Leone drabbades av nyligen. Över 1 000 människor befaras ha dött då de begravts i ett jordskred vållat av de häftiga regnen, skriver Isabella Lövin. Foto: Manika Kamara TT

Biståndsramen tillförs ytterligare 500 miljoner kronor för att öka biståndets andel av bruttonationalinkomsten till 1 procent. Samtidigt beräknas de avräkningsbara kostnaderna för asylmottagande minska från 8,1 miljarder kronor till 2,8 miljarder kronor. Det är den lägsta andelen av biståndsramen på tio år, skriver Isabella Lövin (MP).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in