Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 04:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/natbutiker-och-matkassar-med-alkohol-bor-forbjudas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nätbutiker och matkassar med alkohol bör förbjudas”

Beslagtagen alkohol i tullen, innan det så kallade Rosengrenmålet 2007 som öppnade för privatinförsel via nätbeställning. Nu föreslås en rad inskränkningar.
Beslagtagen alkohol i tullen, innan det så kallade Rosengrenmålet 2007 som öppnade för privatinförsel via nätbeställning. Nu föreslås en rad inskränkningar. Foto: LARS EPSTEIN

Svensk lag gäller. Det ska bli svårare och dyrare att beställa alkohol på nätet. I dag ­föreslår regeringens utredare skärpning av reglerna för privat­införsel. Svensk alkohol­skatt ska alltid betalas vid e-handel, och flera typer av nätförmedling – som ­genom ­vinklubbar och matkassar – bör ­förbjudas, skriver Jörgen Hettne.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.