Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 03:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/natlakare-ger-nya-mojligheter-lat-inte-prestige-sta-i-vagen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nätläkare ger nya möjligheter – låt inte prestige stå i vägen”

Digitala vårdbesök minskar väntetiden och smittorisker vid vårdcentraler samt minskar patienternas eventuella frånvaro från sina arbeten, skriver artikelförfattarna.
Foto: Erik G Svensson/TT

DN DEBATT 3/4. Digitaliseringen av vården har skakat om branschen. Nätläkarna innebär stora möjligheter till mer vård för alla, men då krävs att landstingen inte låter revir och starka traditioner stå i vägen för nya gemensamma lösningar. Det är ersättningssystemen som ska reformeras, inte patienternas efterfrågan på vård, skriver Mårten Blix och Johanna Jeansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.