Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 12:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/natlakarna-maste-integreras-i-den-fysiska-primarvarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nätläkarna måste integreras i den fysiska primärvården”

För att stärka kontinuiteten är det viktigt att kraven på vårdcentralerna skärps när det gäller möjligheten att välja fast läkare och fast vårdteam, skriver artikelförfattarna.
Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 1/10. Primärvårdens organisation har stora brister. Vi vill att patienten knyts närmre den valda vårdcentralen med en rättsligt reglerad listning. Och att ha separata system för digitala kontakter och annan vård är inte långsiktigt hållbart, nätläkarnas verksamhet måste därför integreras i ett reformerat vårdval, skriver särskilde utredaren Göran Stiernstedt med flera.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.