Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 18:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/natosamarbete-nodvandigt-i-kampen-mot-cyberbrotten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Natosamarbete nödvändigt i kampen mot cyberbrotten”

EU-kommissionären Cecilia Malmström: Sverige måste kasta av sig de ideologiska skygglapparna från kalla kriget. Annars kan vi inte skydda oss effektivt mot cyberhot. Cyberbrott är gränsöverskridande och det är uppenbart att enskilda länder inte kan bekämpa detta hot på egen hand. Jag har därför under mitt första år som EU-kommissionär lagt fram konkreta förslag för att förbättra skyddet mot internetattacker. Cyberhotet är både civilt och militärt och jag initierar nu en dialog med Nato om hur arbetet mot den här brottsligheten ska kunna samordnas. Sveriges neutralitet under kalla kriget sitter djupt i det kollektiva politiska medvetandet. Men om vi effektivt ska skydda oss har vi inte råd med ideologiska skygglappar, skriver Cecilia Malmström som i dag är huvudtalare vid Folk och försvars konferens i Sälen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.