Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 04:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/natotrupper-kan-tillfalligt-baseras-pa-svensk-mark/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Natotrupper kan tillfälligt baseras på svensk mark”

Vid kris behöver vi snabbt kunna få in andras militära resurser till vårt territorium, något som kräver planering, förberedelser och övning, skriver regeringen.
Foto: Andreas Sjölin/TT

DN DEBATT 9/6.

Regeringen har fattat beslut om att Försvarsmakten får vidta förberedelser med Nato och Natoländer för att möjliggöra framtida gemensamma operationer. Förberedelserna får bestå i tillfällig basering av utländsk materiel och personal på svenskt territorium. Beslutet skickar en tydlig signal till Ryssland och stärker Sveriges försvar, skriver statsminister Ulf Kristersson (M) och försvarsminister Pål Jonson (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.