Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 21:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nej-miljonprogrammet-ser-inte-ut-som-novosibirsk/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nej, miljonprogrammet ser inte ut som Novosibirsk”

Det fanns arkitekter som såg skönhet i det storskaliga och förmådde att gestalta detta väl – i Grindtorp i Täby till exempel, skriver Jöran Lindvall.
Det fanns arkitekter som såg skönhet i det storskaliga och förmådde att gestalta detta väl – i Grindtorp i Täby till exempel, skriver Jöran Lindvall. Foto: Bertil Ericson/TT

DN DEBATT 9/1. När Mattias Karlsson (SD) i en DN-intervju tycker att svenska miljonprogramsområden ser ut som i Novosibirsk undrar jag om han vet vad han talar om. Bara cirka 15 procent av miljonprogrammet är storskaligt. Resten består av måttligt stora flerbostadshus med eftertänksamt formade miljöer och av småhus, skriver arkitekten Jöran Lindvall.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.