Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 14:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nej-till-aktiebolagsskolor-ingen-hoger-vansterfraga/

DN Debatt

DN Debatt. ”Nej till aktiebolagsskolor ingen höger-vänsterfråga”

Vi som undertecknat denna artikel har olika bakgrunder och erfarenheter och vi är oense i en lång rad samhällsfrågor. Men när det gäller frågan om skolans likvärdighet har vi en gemensam uppfattning, nämligen att aktiebolag inte hör hemma i skolan. Det borde inte vara en höger-vänsterfråga, skriver Mats Arnhög, Anne-Marie Pålsson, Daniel Suhonen och Sten Svensson.
Vi som undertecknat denna artikel har olika bakgrunder och erfarenheter och vi är oense i en lång rad samhällsfrågor. Men när det gäller frågan om skolans likvärdighet har vi en gemensam uppfattning, nämligen att aktiebolag inte hör hemma i skolan. Det borde inte vara en höger-vänsterfråga, skriver Mats Arnhög, Anne-Marie Pålsson, Daniel Suhonen och Sten Svensson. Bild: Privat

Grundskolan ska enligt lag vara likvärdig. Men detta är omöjligt att leva upp till om man tillåter aktiebolagsskolor – som av lönsamhetsskäl är tvingade att försöka exkludera svagpresterande elever. Detta borde inte vara en höger-vänsterfråga. Vi måste tillsammans få bort aktiebolagen ur skolan, skriver representanter för fyra skoldebattörer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in