Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 09:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nej-till-ebo-for-dem-med-liten-chans-till-uppehallstillstand/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nej till ebo för dem med liten chans till uppehållstillstånd”

För att ytterligare effektivisera mottagandet och göra det tydligt och enkelt, bör regionala mottagandeplatser införas där samtliga asylsökande bor under de första veckorna. Här kan asyl sökas, och här ska relevanta aktörer såsom Migrationsverket, socialtjänsten och arbetsförmedlare samlokaliseras, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 20/3. Vi föreslår att asylsökande som bedöms ha små möjligheter till uppehållstillstånd ska anvisas till offentligt anordnade boenden i väntan på beslut. Det minskar trycket på socialt utsatta områden. Med en striktare prövning av rätten till eget boende (ebo) effektiviseras också återvändandeprocessen, skriver Annie Lööf (C) och Johanna Jönsson (C).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.