Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-17 03:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nej-till-ebo-for-dem-med-liten-chans-till-uppehallstillstand/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nej till ebo för dem med liten chans till uppehållstillstånd”

För att ytterligare effektivisera mottagandet och göra det tydligt och enkelt, bör regionala mottagandeplatser införas där samtliga asylsökande bor under de första veckorna. Här kan asyl sökas, och här ska relevanta aktörer såsom Migrationsverket, socialtjänsten och arbetsförmedlare samlokaliseras, skriver artikelförfattarna.
För att ytterligare effektivisera mottagandet och göra det tydligt och enkelt, bör regionala mottagandeplatser införas där samtliga asylsökande bor under de första veckorna. Här kan asyl sökas, och här ska relevanta aktörer såsom Migrationsverket, socialtjänsten och arbetsförmedlare samlokaliseras, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 20/3. Vi föreslår att asylsökande som bedöms ha små möjligheter till uppehållstillstånd ska anvisas till offentligt anordnade boenden i väntan på beslut. Det minskar trycket på socialt utsatta områden. Med en striktare prövning av rätten till eget boende (ebo) effektiviseras också återvändandeprocessen, skriver Annie Lööf (C) och Johanna Jönsson (C).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in