Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 11:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nobelpriset-en-gokunge-i-det-litterara-boet/

DN DEBATT

DN Debatt. "Nobelpriset en gökunge i det litterära boet"

Akademiledamoten Knut Ahnlund till nytt hårt angrepp: Fler dåliga val av litterära pristagare leder till kris.. Det är ovisst hur länge Nobels litteraturpris behåller sin ­prestige. Det mediala bruset och uppdrivna tävlandet ­skadar klimatet genom en överdos av hektisk hetta. Nobelpriset tar för mycket plats på andras bekostnad. Kommer det fler ­dåliga val av pristagare stundar en kris. Akademiens framtid är antagligen ljus, den är tillräckligt ekonomiskt solid för att bli attraktiv, men diskretionsfrågan och utträdesfrågan kan bli ett växande problem. Jag hoppas att det blir det, skriver författaren och avhoppade akademiledamoten Knut Ahnlund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.