Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 09:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nonsensmatt-ger-fel-bild-av-hur-polisreformen-lyckats/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nonsensmått ger fel bild av hur polisreformen lyckats”

Nya resurser bör främst fördelas med huvudsyftet att förebygga brott. En problemorienterad utgångspunkt har goda möjligheter att både minska skador av brott och trycket på den reaktiva verksamheten, skriver Jerzy Sarnecki.
Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 26/8. Politiker, medier och även polisledningen följer noggrant den så kallade personuppklaringen. Och eftersom den är låg och har fortsatt att gå ner efter reformen drar man slutsatsen att polisen är i dåligt skick. I stället bör uppklarade brott viktas efter hur allvarliga de är. Det föreslår jag i min nya ESO-rapport, skriver Jerzy Sarnecki.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.