Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-ar-det-dags-att-avveckla-det-statliga-agandet-i-sas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu är det dags att avveckla det statliga ägandet i SAS”

Säkra i stället flygets infrastruktur i form av moderna flygplatser med fullgod kapacitet, stötta forskning och innovationer för grön omställning samt vid behov upphandla enskilda flygförbindelser i konkurrens, skriver Kristoffer Tamsons (M).
Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 26/8.

Kristoffer Tamsons (M): Risken är överhängande att SAS kommer att bli en återkommande gökunge som gör anspråk på skattebetalarnas pengar.

I ett första skede för att ens överleva. Därefter för att klara av att bära de investeringar och den omställning som flyget står inför. Det är nu dags att avveckla den svenska statens ägande i SAS.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.