Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-ar-det-viktigt-att-starka-det-nordiska-samarbetet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu är det viktigt att stärka det nordiska samarbetet”

Vi i Norden är inte medvetna om hur viktiga vi är för varandra. Bara 14 procent av svenskarna vet att Norge är vår viktigaste exportmarknad. Med gränshandeln inräknad är ”exporten” till Norge lika stor som den är till hela Asien, skriver Kai Eide.
Vi i Norden är inte medvetna om hur viktiga vi är för varandra. Bara 14 procent av svenskarna vet att Norge är vår viktigaste exportmarknad. Med gränshandeln inräknad är ”exporten” till Norge lika stor som den är till hela Asien, skriver Kai Eide. Foto: TT

Viktig men okänd integration. När europeiska institutioner sätts under press smittar det av sig på det nordiska samarbetet. Situationen är bekymmersam eftersom vi i Norden inte är medvetna om hur viktiga vi är för varandra. Vi bör därför anta en mer medveten och dynamisk nordisk agenda, skriver Norges ambassadör Kai Eide.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.