Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 23:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-finns-chansen-att-riva-upp-beslutet-om-forbifarten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu finns chansen att riva upp beslutet om Förbifarten”

Den 19 augusti arrangerades en byggstartsceremoni för Förbifart Stockholm med (fr v) Daniel Kronjak Nordqvist (M), kommunalråd i Huddinge, Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm, Chris Heister, landshövding och Catharina Elmsäter-Svärd (M), infrastrukturminister.
Foto: Pontus Lundahl/ TT

Förutsättningarna har förändrats. Bilresandet i Stockholm minskar trots ökande befolkning. Utredningarna om Förbifarten är ålderstigna och går på tvärs med nya transportplaner. De 31 miljarder projektet kostar kan användas effektivare. Valresultatet ger en unik chans till omprövning, skriver tolv forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.