Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 18:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-gor-vi-forsta-studien-av-svenskars-sexvanor-pa-20-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu gör vi första studien av svenskars sexvanor på 20 år”

Sexualupplysaren Elise Ottesen-Jensens vision formulerades i en tid när det mesta rörande sexuell och reproduktiv hälsa fortfarande var ogjort. Ändå är visionen högst relevant än i dag, skriver Gabriel Wikström (S).

Hälsofrämjande insatser. Sexualpolitiken får inte bara handla om specifika problem. Den måste också handla om det som är lustfyllt med sex om vi på allvar ska kunna lösa problemen. Därför genomför vi en ny befolkningsstudie som ska ge oss bättre kunskap om vilka insatser som behövs, skriver folkhälsoministern Gabriel Wikström (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.