Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 22:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-kraver-vi-att-staten-tar-huvudansvaret-for-skolan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu kräver vi att staten tar huvudansvaret för skolan”

Staten har den senaste tioårsperioden genomfört en mängd reformer på skolområdet. Ingenting tycks riktigt hjälpa. I stället vilar en ömsesidig misstro över relationen mellan stat och kommun, skriver Johanna Jaara Åstrand.
Foto: Izabelle Nordfjell

DN DEBATT 27/8.

Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand: Vi har tidigare inte drivit kravet på att återföra huvudansvaret för skolan till staten.

Men Sveriges kommuner kommer inte klara att finansiera skola och utbildning med nuvarande ansvarsfördelning mellan stat och kommunsektor. Därför måste nu staten ta huvudansvaret för skolan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.