Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 01:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-slutar-vi-mata-valjarnas-partisympatier-via-telefon/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu slutar vi mäta väljarnas partisympatier via telefon”

Av ett slumpmässigt befolkningsurval saknas telefonnummer till 20 procent. Ytterligare 34 procent har fel nummer, svarar inte eller så når man en telefonsvarare. Och i vissa fall finns språk- eller hörselproblem, skriver artikelförfattarna.
Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 15/11. Under två år har vi kombinerat telefonintervjuer med en onlinerekryterad webbpanel. Visserligen blev vår barometer den mest träffsäkra, men i riksdagsvalet visade det sig att vårt kvarstående inslag av telefonintervjuer försämrade träffsäkerheten. Slutsatsen är att vi nu överger telefonintervjuer som metod i väljarbarometern, skriver företrädare för Demoskop.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.