Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 08:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-starker-vi-stodet-for-sveriges-veteraner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu stärker vi stödet för Sveriges veteraner”

Försvarsminister Sten Tolgfors: Med medaljer, minnesmonument och en minnesdag visar vi uppskattning för de insatser svenska soldater gör för freden. Trots att Sverige bedrivit militära insatser utomlands i mer än 60 år har vi inte haft någon samlad politik för veteransoldaterna. Nu ändrar vi på det. En viktig del i den nya politiken är att den nuvarande tidsbegränsningen på fem år tas bort. Försvarsmaktens ansvar för veteranerna ska finnas kvar så länge det behövs. Vi vill också underlätta för skadade soldater att få hjälp av samhället. Men veteransoldatpolitik handlar också om att visa erkänsla för de insatser som görs för Sverige och freden. Regeringen skapar därför bland annat ett minnesmonument och inför en särskild minnesdag för alla svenska veteraner, skriver Sten Tolgfors.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.