Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-tar-vi-nasta-steg-for-att-forbattra-sjukforsakringen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nu tar vi nästa steg för att förbättra sjukförsäkringen”

Alliansen om budgeten: Vi höjer ersättningen för de så kallade nollklassade i sjukförsäkringen. För 2013 får Försäkringskassan pengar för att kunna behålla servicekontoren. Människor har fallit mellan stolarna i sjukförsäkringen och hamnat i situationer som upplevts som orimliga. I våras aviserade vi därför förändringar av sjukförsäkringen. I budgetpropositionen i nästa vecka tar vi nu nästa steg. Det handlar bland annat om högre ersättning till de så kallade nollklassade. Vi utökar också möjligheten att göra individuella bedömningar vid sjukförsäkringens 2,5-årsgräns. Dessutom utökas statens medel till rehabiliteringsinsatser kraftigt. För 2013 tillförs Försäkringskassan pengar för att kunna behålla servicekontor och serviceplatser, skriver socialförsäkringsministern och alliansens ledamöter i socialförsäkringsutskottet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.