Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 23:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nu-tar-vi-tredje-steget-med-jobbskatteavdraget/

DN DEBATT

DN Debatt. "Nu tar vi tredje steget med jobbskatteavdraget"

Alliansregeringens fyra partiledare har enat sig: Vi satsar på sänkt genomsnittsskatt och ytterligare sänkt marginalskatt för låg- och medelinkomsttagare. Vår samlade bedömning är att samhällsekonomin medger utrymme för nya reformer under 2009 och 2010. Därför går vi vidare med ett tredje steg i jobbskatteavdraget. Detta sker på två sätt. Dels med hjälp av sänkt genomsnittsskatt så att trösklarna in på arbetsmarknaden sänks. Dels genom ytterligare sänkt marginalskatt för låg- och medelinkomsttagare så att det lönar sig att arbeta mer. Vi vill också begränsa uttaget av statlig inkomstskatt för att öka drivkrafterna även för heltidsarbetande och göra det mer lönsamt att utbilda sig. Det är några av riktlinjerna för nya reformer som vi presenterar i vårpropositionen nästa vecka, skriver statsminister Fredrik Reinfeldt, vice statsminister och näringsminister Maud Olofsson, utbildningsminister Jan Björklund och socialminister Göran Hägglund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.