Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 06:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-ambassador-ska-arbeta-mot-manniskohandel/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ny ambassadör ska arbeta mot människohandel”

Människohandel är ett resultat av fattigdom och korruption men också bristande jämställdhet. I många delar av världen har kvinnor och barn en mycket utsatt situation, skriver Åsa Regnér och Margot Wallström.
Foto: Anette Nantell

Feministisk regering. Sverige trappar upp insatserna mot exploatering av kvinnor, barn och av fattiga människor i världen. Vi inrättar, som världens första feministiska regering, en ambassadör mot människohandel. Tjänsten kan bli ett viktigt instrument i det internationella samarbetet, skriver Åsa Regnér (S) och Margot Wallström (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.