Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 04:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-institution-ska-skydda-de-manskliga-rattigheterna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ny institution ska skydda de mänskliga rättigheterna”

FN:s konvention om mänskliga rättigheter är den mest betydelsefulla internationella överenskommelse vi har enats om. Ändå kränks rättigheterna, och även Sverige har fått kritik. En ny institution ska nu bevaka området, skriver debattörerna.
FN:s konvention om mänskliga rättigheter är den mest betydelsefulla internationella överenskommelse vi har enats om. Ändå kränks rättigheterna, och även Sverige har fått kritik. En ny institution ska nu bevaka området, skriver debattörerna. Foto: TT

Förslag från regeringen. Att Sverige återkommande har fällts i Europadomstolen för mänskliga rättigheter är allvarligt. Regeringen föreslår nu en ny, oberoende institution som ska granska hur de mänskliga rättigheterna efterlevs i Sverige, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.