Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 01:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-institution-ska-skydda-de-manskliga-rattigheterna/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ny institution ska skydda de mänskliga rättigheterna”

FN:s konvention om mänskliga rättigheter är den mest betydelsefulla internationella överenskommelse vi har enats om. Ändå kränks rättigheterna, och även Sverige har fått kritik. En ny institution ska nu bevaka området, skriver debattörerna.
FN:s konvention om mänskliga rättigheter är den mest betydelsefulla internationella överenskommelse vi har enats om. Ändå kränks rättigheterna, och även Sverige har fått kritik. En ny institution ska nu bevaka området, skriver debattörerna. Foto: TT

Förslag från regeringen. Att Sverige återkommande har fällts i Europadomstolen för mänskliga rättigheter är allvarligt. Regeringen föreslår nu en ny, oberoende institution som ska granska hur de mänskliga rättigheterna efterlevs i Sverige, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in