Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 01:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-karnkraft-centralt-i-ny-energioverenskommelse/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ny kärnkraft centralt i ny energiöverenskommelse”

Svensk energipolitik kommer att stå inför flera stora problem och utmaningar de kommande åren. I flera delar landet plågas Sverige redan av effektbrist, skriver Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M).
Svensk energipolitik kommer att stå inför flera stora problem och utmaningar de kommande åren. I flera delar landet plågas Sverige redan av effektbrist, skriver Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M). Foto: Hampus Andersson

DN DEBATT 15/5. Energiöverenskommelsen från 2016 saknar helt svar på frågan om hur det svenska energisystemet ska leverera tillräcklig mycket el för att klara nödvändig elektrifiering av samhället och ökade ambitioner i klimatpolitiken. Vi har formulerat nio punkter som vi menar att en nödvändig uppdatering bör bygga på, skriver Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in