Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 10:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-klimatlag-behovs-for-att-klara-sveriges-utslappsmal/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ny klimatlag behövs för att klara Sveriges utsläppsmål”

Nytänkande nödvändigt. Reinfeldt och Borg sköter klimatpolitiken som den grekiska regeringen sköter ekonomin. Det håller inte. Precis som ett budgettak var nödvändigt för att klara den ekonomiska krisen på 1990-talet, är ett utsläppstak nödvändigt för att möta klimathotet. Miljöpartiet påbörjar därför nu ett prioriterat arbete för att för att få alla riksdagens partier att enas om en klimatlag – ett klimatpolitiskt ramverk med samma ansvar, disciplin och långsiktighet som i den ekonomiska politiken, skriver Åsa Romson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.