Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 08:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-lag-ska-forbjuda-kommuner-att-tranga-ut-privatforetag/

DN DEBATT

DN Debatt. "Ny lag ska förbjuda kommuner att tränga ut privatföretag"

Maud Olofsson: Vi förbereder lagstiftning som ska göra det omöjligt för offentlig sektor att snedvrida konkurrensen. Många kommuner och landsting ägnar sig åt affärsverksamhet som snedvrider konkurrensen på marknaden. Privata företagare skulle klara av sådan näringsverksamhet minst lika bra bara de fick en rimlig chans. Därför satsar regeringen nu på en snabb lagändring i syfte att hindra kommunerna från att slå undan benen på småföretag som kan skapa många nya jobb. Det kan också bidra till att rätta till det faktum att Sverige ligger nära en bottenplacering bland rika länder när det gäller nyföretagaraktivitet, skriver näringsminister Maud Olofsson, som i dag presenterar reformen på centerpartiets kommundagar i Leksand.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.