Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-markning-kan-hjalpa-till-att-minska-prylsvinnet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ny märkning kan hjälpa till att minska prylsvinnet”

Efter nya säljrekord på Black Friday och nu i julhandeln vill vi mynta begreppet ”prylsvinn” för att uppmärksamma och bättre hantera vår överkonsumtion och slit- och slängkultur, skriver artikelförfattarna.
Efter nya säljrekord på Black Friday och nu i julhandeln vill vi mynta begreppet ”prylsvinn” för att uppmärksamma och bättre hantera vår överkonsumtion och slit- och slängkultur, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 15/12. Vår konsumtion är ohållbar – vilket inte minst märks i julhandeln. Vi behöver producera färre och mer hållbara saker. Men hur ska vi nå dit? Ett förslag är en märkning som visar förväntad livslängd och vilken miljöpåverkan produkten har. Saker bör också designas så att de går att reparera och så att materialen kan separeras, skriver åtta miljödebattörer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in