Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 15:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-myndighet-behovs-for-att-klara-cirkular-ekonomi/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ny myndighet behövs för att klara cirkulär ekonomi”

I dag står materialanvändningen för nära hälften av de globala koldioxidutsläppen, skriver artikelförfattarna.
I dag står materialanvändningen för nära hälften av de globala koldioxidutsläppen, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 18/7.

Företagsledare och experter inom hållbarhet och sophantering: Utan omprövning av gamla sanningar riskerar den ekonomiska åter­hämtningen att stjälpa mer än hjälpa. Omstarten efter coronakrisen är en möjlighet att skapa ett mer hållbart samhälle. Regeringen bör inrätta en ny myndighet med ansvar för resurseffektivitet och cirkularitet, skriver företagsledare och experter inom hållbarhet och sophantering.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.