Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 09:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-narkotikautredning-maste-fa-utreda-avkriminalisering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ny narkotikautredning måste få utreda avkriminalisering”

Vi är i likhet med socialminister Lena Hallengren (S) skeptiska till avkriminalisering, men vi menar att utredningen ändå bör få pröva även den frågan, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 18/6.

Bengt Westerberg och Sven-Olov Carlsson: Detta trots att vi, liksom socialminister Lena Hallengren (S), är skeptiska till avkriminalisering.

Efter sommaren ska regeringen presentera direktiv för en ny narkotikautredning.  Vi menar att det är viktigt att avkriminalisering får prövas av utredningen. Annars kommer utredningens trovärdighet att misstänkliggöras.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.